Geen categorie

Wat is het idee achter een verklaring van goed gedrag en welke voordelen heb je?

Veel landen maken gebruik van een verklaring van een goed gedrag, ook wel VOG aanvragen genoemd in Nederland. Geen strafblad en beter bekend als Verklaring van goed gedrag in België. De Franse naam is ‘Extrait de Casier Judiciaire’ terwijl de Nederlandse naam ‘Uittreksel uit het Strafregister’ is. Voor Amerikaanse burgers is de term FBI-goedkeuring. Andere term omvat Certificate of Clearance (COC).

Het is een certificaat dat bevestigt dat een persoon geen strafblad heeft gevonden of een strafrechtelijke veroordeling heeft geregistreerd in zijn/haar land. Deze kopie is meestal vereist om te overleggen aan de immigratiedienst in het buitenland wanneer een persoon wil werken, verblijven, een gezinseenheid wil vormen en een verblijfsvergunning wil krijgen.

De verwerkingstijd varieert van dagen tot weken in verschillende landen en de wijze van aanmelding (online/ persoonlijk). Mogelijk zijn er administratiekosten en een wachtrij voor het verkrijgen en de procedure omtrent VOG aanvragen.

Sommige mensen komen naar Nederland in de hoop dat de Autoriteit er niet om zal vragen. Sommigen arriveren zonder te weten dat ze het later misschien nodig hebben. Indien nodig kan men later een Verklaring van Goed Gedrag aanvragen in hun land. VOG aanvragen kun jeonline of per post indienen, afhankelijk van hoe het in het land werkt.

Voordelen van het bezit van een verklaring van goed gedrag

Voor huishoudelijk werk

Voor kinderen en ouderenzorg, zoals au pair, babysitter, kinderopvang, verzorger, huishouding en leerkrachten, moet de aanvrager in het bezit zijn van een Verklaring van Goed Gedrag van het strafregister van de afgelopen 5 jaar. Dus als je van plan bent om een ​​van deze banen te zoeken, vergeet dan niet om de verklaring van goed gedrag mee te nemen.

Voor de voordelen van een toekomstige baan

Als je in het thuisland geen strafblad hebt, gebruik dit dan in jouw voordeel voor het werk. Het Certificaat van Goedkeuring is een goede referentie voor een toekomstige werkgevers of andere onvoorziene omstandigheden. Mocht jouw toekomstige baas erom vragen, dan kun je zonder aarzelen de goedkeuring tonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *