zorg

Veel ruzie na geboorte kind?

relatietherapie

De komst van een kind verandert veel in jullie relatie. Sterker nog, het is één van de grootste veranderingen in jullie leven die jullie als stel doormaken. Een baby vraagt veel aandacht. Bovendien krijg je er als persoon een nieuwe rol bij; je bent ouder. Het is zoeken wat die rol betekent en hoe jullie partnerschap hier in is. Dit brengt met zich mee dat jullie elkaar als partners even niet zoveel aandacht geven. Bovendien kan de invulling van het ouderschap verschillen tussen jullie naar voren brengen die uitmonden in ruzie. Tel daarbij de vermoeidheid na vele slapeloze nachten op en het is geen wonder dat de bom regelmatig barst. Heb je veel ruzie na geboorte kind? Probeer dit niet uit de hand te laten lopen en trek op tijd aan de bel bij een relatietherapeut.

Waar loop je tegenaan als kersverse ouders?

Je droomt samen van een gezinsleven en nu is het zover. Van tevoren had je hier romantische beelden bij over hoe gelukkig jullie zouden zijn. De werkelijkheid blijkt toch wat minder romantisch dan gedacht. Jullie hebben minder tijd voor elkaar en maken bovendien veel ruzie. Aan echt met elkaar praten komen jullie niet meer toe. Er ontstaan irritaties die niet uitgesproken worden waardoor de spanningen in jullie relatie toenemen. Die irritaties kunnen er al zijn over de bergen was die nu blijven liggen. De afspraken die jullie hier over hadden werken niet meer met de komst van het nieuwe gezinslid. Ook ontdek je pas wat voor opvoedstijlen jullie hanteren als je daadwerkelijk ouders wordt. Deze opvoedstijlen kunnen verschillen en zelfs botsen. Sommige partners gaan zo op in de ouderrol dat er geen ruimte meer is voor de partner. Intimiteit en seksualiteit verschuiven volledig naar de achtergrond. Misschien ben je minder gaan werken en word je financieel afhankelijker van je partner. Zo zijn er tal van onderwerpen waarover ruzies kunnen ontstaan na de geboorte van jullie baby. Je hoeft je er niet voor te schamen, je bent niet de enige. Vraag om hulp als jullie er samen niet uitkomen.

relatietherapie

Relatietherapie Den Haag: weer aandacht voor elkaar

Jullie relatie na de komst van jullie kind weer op de rit krijgen kost tijd en energie. Juist na de komst van een baby ontbreekt de tijd en de energie. Een relatietherapeut helpt jullie niet alleen bij het verminderen van jullie ruzies, maar is ook een mooie stok achter de deur. De tijd die jullie bij de relatietherapeut doorbrengen is ook echt tijd voor elkaar zonder afleiding van buitenaf. Doordat jullie samen bouwen aan jullie relatie en jullie nieuwe rol als ouders nemen de spanningen af en zal de energie ook weer toenemen. De relatietherapeut in Den Haag geeft de ruimte om jullie problemen te bespreken waarbij jullie allebei voldoende ruimte krijgen. De therapeut geeft jullie handvatten waar jullie in de praktijk ook echt wat mee kunnen. De therapie is kortdurend en is erop gericht dat jullie als partners én als ouders kunnen bouwen aan een mooie toekomst als gezin. Wonen jullie niet in de buurt van Den Haag, dan zijn er tal van andere plekken in Nederland waar jullie ook van harte welkom zijn voor relatietherapie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *