Geen categorie

Vanaf 1 juli gratis PCR testen

In juli en augustus is het mogelijk om een gratis PCR-test te doen. Hierdoor krijgen reizigers de mogelijkheid om met een negatieve uitslag op vakantie te gaan. De particuliere testen blijven bestaan. Zo kun je bijvoorbeeld een zelfafname test kopen, waarmee je kunt zien of je Corona hebt gehad. Benieuwd hoe het gratis testen in zijn werking gaat? Lees dan snel verder!

Bekijk ook: 

Heb ik corona gehad? Deze test is online te verkrijgen via How Are You Diagnostics. Op zoek naar een pcr test met certificaat?

Afspraak maken voor test

Je kunt je in juli en augustus gratis laten testen bij aangesloten testlocaties. Maak ongeveer 5 dagen voordat je jezelf wilt laten testen een afspraak. Of je een PCR-test of antigeen-test nodig hebt, hangt af van je reisbestemming. Je kunt het actuele reisadvies van de overheid hiervoor raadplegen. Hier staat bijvoorbeeld ook hoe oud de test maximaal mag zijn voordat je een land binnengaat.

CoronaCheck

Sinds vorige week is de app CoronaCheck gelanceerd. Ben je negatief getest? Dan kun je je persoonlijke code van de negatieve testuitslag invullen in deze app. Hiermee kun je vanuit Nederland aan boord van een vliegtuig, trein, bus of boot. Heb jij een autovakantie gepland? Dan kun je met deze negatieve test de grens over met de auto.

Kleurcodes

Steeds meer landen veranderen van ‘code oranje’ naar ‘code geel’. Maar wat betekenen deze kleurcodes?

  • Code Groen: Je kunt reizen naar dit land of gebied.
  • Code Geel: Reizen kan, maar er zijn risico’s.
  • Code Oranje: Ga hier niet op vakantie. Reis alleen als het noodzakelijk is.

Klaar om op reis te gaan? Laat in de reacties weten wat de reisbestemming is! Misschien kun jij andere lezers wel inspireren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *