Geen categorie

Mini vakantie in eigen land

Het is zomer, en dus het moment om er lekker op uit te gaan. Van nature zijn we niet gemaakt om de hele dag binnen te zitten. Want door alleen maar binnen te zitten, omdat we naar school moeten of naar het werk, verliezen we het contact met de natuur. Hoog tijd voor een mini vakantie buitenshuis!

Er zijn genoeg gemakkelijke manieren om – ook binnen de beperkingen waar we helaas nog steeds mee te maken hebben – te genieten van het buitenleven in je vakantie.

Stap op de fiets of ga wandelen

Wil je het gevoel van een mini vakantie, stap dan eens lekker op de fiets of trek je wandelschoenen aan. In bijna heel Nederland kom je routebordjes tegen van wandel- of fietsroutenetwerken.

Ook zijn er leuke apps te downloaden die je inspireren voor wandelrondjes in je eigen buurt.

Met deze hulpmiddelen is het voor iedereen goed te doen om wat vaker een rondje om te gaan. Onderweg ga je lekker ergens op een terrasje zitten of je neemt een lekkere lunch mee. Voor op een bankje, op een heel mooi plekje in de natuur. Dan voel je jezelf pas écht op een kleine vakantie!

Geniet van de natuur in geur en kleur

Zelf woon ik in een omgeving waar alles te vinden is wat de natuur te bieden heeft: strand, bos, duinen en bloemenpracht. In het voorjaar genieten we dan volop van de bollenvelden, waar je vanaf je fiets ook de bloemengeur heerlijk kunt opsnuiven. Dat geeft bijna dezelfde ontspannende werking als aromatherapie of een Bach bloesem samenstelling.

Lekkere lunch voor onderweg

Zelf vind ik het altijd het leukste om ergens op een bankje te gaan zitten met mijn eigen pot koffie (doet me denken aan het bermtoerisme van vroeger). Met wel als verschil, dat ik mijn koffie liever kant en klaar meeneem, in plaats van onderweg te zetten op zo’n primus brandertje.

Fietsen en wandelen maakt hongerig, dus neem naast je broodjes ook tussendoortjes mee. Wil je een gezond alternatief voor de bekende mars, die evenveel energie geeft, neem dan bijvoorbeeld notenrepen mee. Ook die goeie ouwe appel mag in jouw rugzak niet ontbreken: dat zijn natuurlijke suikers die je goed kunt gebruiken als energieboost na een dagje stevig stappen of trappen.

Ontspannen na een dagje fietsen of wandelen

Na een dag fietsen is er niets fijner dan lekker relaxen. Lichamelijk inspanning geeft rust in je hoofd, weg met de stress. Rozig na een dagje in de buitenlucht, dan moet slapen toch wel lukken is mijn ervaring. Na een goede nachtrust, ben je weer klaar voor een nieuwe vakantiedag. Een nieuwe dag vol buitenlucht, ervaringen en verkennen, net als tijdens een vakantie maar dan vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Waar wandel of fiets je nu naartoe?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *