Mens en gezondheid

Hoe kun je omgaan met psoriasis?

Psoriasis is een niet-besmettelijke, chronische huidaandoening die plaques van verdikte, schilferende huid produceert. De droge schilfers van huidschilfers zijn het gevolg van de te snelle proliferatie van huidcellen. Het treft meestal de buitenkant van de elle bogen, knieën of hoofdhuid, hoewel het op elke locatie kan voorkomen.

Zeg nee tegen niet-vegetarisch eten

Zoals eerder vermeld, zorgt te veel vet voedsel en junkfood zoals niet-vegetarisch ervoor dat de huid op volle capaciteit werkt en ook laesies vergroot. Vermijd ook voedingsmiddelen zoals brinjal, kokos, zowel droog als nat (kan kokoswater gebruiken), aardnoten, arachideolie en augurken die een jeukende huid veroorzaken.

Welterusten

Slaap als een kat. Goed slapen en goed wakker worden. Het is altijd goed om op de juiste en vaste tijden te slapen. Slaap kalmeert je zenuwen en helpt bij de verjonging van lichaam, geest en huid.

Oefen goed

Als je geen regelmatige sporter bent, is het tijd om wakker te worden en te beginnen met trainen. Als je artritis hebt, wordt dit afgeraden. Lichaamsbeweging is een geweldige manier om te ontspannen terwijl je fit blijft, jouw humeur opheft en jouw zelfbeeld verbetert. Als de voeten ontstoken zijn, moet je joggen en aerobics vermijden, omdat dit de ontsteking van de voet kan verergeren. Een wandeling van 30 minuten of een wandeling in de tuin is alles wat je nodig hebt in deze situatie. Blijf altijd kalm en beheerst. Neem nooit stress voor wat dan ook, of het nu gaat om ziekte of wat dan ook. Vermijd angst of emoties die de psoriasis verergeren, dus leid altijd een stressvrij leven.

Blijf hygiënisch en blijf uit de buurt van vervuiling

Blijf altijd hygiënisch. Neem twee keer per dag een bad met lauw water en kruidenzepen of andere medicinale zeep met meer vocht inbrengende crème en vrij van chemicaliën. Het helpt het lichaam schoon te houden en infecties te voorkomen. Bedek altijd jouw aangedane lichaamsdelen wanneer je naar buiten reist, vervuiling vergroot de laesies verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *