zorg

Een facelift: ideale manier om tekenen van veroudering tegen te gaan

facelift

Oud worden is iets dat we allemaal graag willen, maar de manier waarop dit gebeurt, daar heb je helaas weinig vat op. Ja, natuurlijk kun je met een gezonde levensstijl zichtbare en onzichtbare veroudering wel ietwat uitstellen, maar op een gegeven moment is er toch geen ontkomen aan. Vooral in het gezicht zullen sporen van veroudering duidelijk zichtbaar worden. Dat is uiteraard jammer, want het gezicht is dikwijls het eerste dat bij andere mensen in het blikveld komt. Veel mensen van middelbare leeftijd en ouder kiezen er daarom voor om eens een facelift te laten uitvoeren. De basis van een goede facelift is het strakker spannen van spieren en het glad trekken van de huid in het gezicht. De halslijn en de kaaklijn kunnen ook worden hersteld.

facelift

Manieren om een facelift uit te laten voeren

Er bestaan verschillende soorten facelifts. Hieronder benoemen we in het kort de belangrijkste:

  • Wanneer je een klassieke facelift laat doen, dan kun je erop rekenen dat je volledige gezicht onder handen wordt genomen. Langs de haarlijn wordt dan de incisie gemaakt. Alle ter zake doende spierweefsels worden weer aangespannen zoals hierboven al benoemd. Voor de duidelijkheid, dit aanspannen gebeurt naar boven toe, richting de haarlijn.
  • Voor de MACS-lift kies je vooral als je merkt dat je wangen wegzakken, terwijl de rest van het gezicht in wezen nog naar jouw tevredenheid oogt.
  • Tenslotte heb je nog de S-lift. Hiervan wordt veel gebruikgemaakt door mensen die de huid in de wangen en in de kaaklijn willen hebben gelift.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *